Ambalaj Nedir? Ambalajın Tarihçesi Yararları Ambalaj Çeşitleri

Ambalaj Nedir? Ambalajın Tarihçesi Yararları Ambalaj Çeşitleri

Ambalaj içine konulan ürünü koruyan, en temiz ve en güvenilir koşullarda size ulaşmasını sağlayan, taşınmasını ve depolanmasını kolaylaştıran değerli malzeme.

Ambalaj; malların iyi şekilde muhafaza edilmeleri ve taşınabilmeleri için konuldukları kap ve zarflardır. Ambalajlama, bir malın son tüketiciye bozulmaksızın ve en az maliyetle ulaştırılmasını sağlayan bir araçtır. Ambalaj, bir satış yerinde reklam aracıdır. Tüketicinin ilgisini çeker ve kapsadığı mala ilişkin nesnel ve duygusal bilgilenmeyi sağlar. Tüketicinin bir malı evinde her kullanışında, onunla ilgili İmaj ve tutumları güçlendirme işlevini yerine getirir. Ambalaj görsel yolla yapılan bir satış görüşmesidir. Ambalaj içine konan ürünün anlamını taşıyan bir araçtır. Kısacası ambalaj “sessiz bir iletişim aracıdır.

Ambalajın Yararları
Ambalaj, ürünlerin bir arada tutulmalarını sağlayarak, taşıma, depolama, dağıtım, tanıtım ve pazarlama işlemlerini kolaylaştıran, metal, kâğıt, karton, cam, plastik vb. malzemelerden yapılmış ürünlerdir. Kısaca ambalaj, içindeki ürünün koruyucusudur. Ürünü çarpma, ıslanma, zedelenme gibi fiziksel etkilerden korur. Ambalaj ürünün tüketiciye en ekonomik yolla ulaşmasını sağlar, depolama kolaylığı yaratır. Önemli bir görevi de taşıdığı bilgilerle tüketiciye seçim ve kullanım kolaylığı sağlamasıdır.

Ambalajın Özellikleri
Ürünü Korur Ekonomi demektir.
Ürünün Bozulmasını Engeller. Koruyucu Tedbirdir.
Masrafları Azaltır. Tüketicilere Kolaylık Sağlar
Bilgi verir. Ürünün Kurcalanmasını Önler
Hijyen sağlar. Hayatı Kolaylaştırır.

Ambalaj üretiminde başlıca yapılması gereken ürünü tanımaktır. Ürünü tanıyarak ürünün niteliklerini belirlemek, ürüne uygun ambalaj stratejisi oluşturmak ambalaj üretiminin ilk basamağıdır. Ürünün niteliğine ve içeriğine uygun bir ambalaj için doğru ambalaj malzemesi ve paketi seçmek ürünün sağlığı ve kullanılabilirliği açısından oldukça önemlidir. Hedef kitle göz önünde bulundurularak grafik tasarım ekibiyle de desteklenen ambalajlar ürüne uygun ambalaj tasarımıyla ve bilgilendirici içerikler ile üretime sunulur.

Ambalaj Çeşitleri Nelerdir?

Satış Ambalajı  

Ürün ile doğrudan temas eden hedef tüketiciye satılan ambalajlardır. Ürünün kalitesi, kullanımı ve değerleri hakkında bilgi verir.

Grup Ambalajı  

Tüketiciye satılmak için gruplandırılan ambalaj çeşididir. Birincil ambalajı korur ve taşıma sırasında kolaylık sağlamak amacıyla üretilir. Shrink film bu ambalaj çeşitlerinden biridir.

Nakliye Ambalajı  

Satış ve grup ambalajlarının nakliye sırasında zarar görmesini engellemek için üretilmiş ambalaj çeşididir.

 


Her Boy Koli Online Koli Kutu Satış Sitesi
HerBoyKoli Admin

HerBoyKoli Koli ve kutu sektöründe, uzun yılların tecrübesiyle, sektörün önde gelen markalarından birisi haline gelmiştir.”
Burada yer alan tüm yazılarımız firmamızın editörleri tarafından yazılmaktadır.