Karton Ambalaj Sanayinin Tanımı Ve Kapsamı

Karton Ambalaj Sanayinin Tanımı Ve Kapsamı

kartondan ambalaj ve diğer karton ürünleri ile kartondan ambalaj ve diğer karton ürünlerine yapılan baskı işlemidir.

KARTON AMBALAJ SANAYİNİN TANIMI

Karton ambalaj sanayinin tanımı üç önemli bileşenden oluşmaktadır. Bunlar karton, kartondan ambalaj ve diğer karton ürünleri ile kartondan ambalaj ve diğer karton ürünlerine yapılan baskı işlemidir.

Karton

Karton, sanayi sınıflamasında kâğıt ve kâğıt ürünleri sanayinin altında yer almaktadır. Kâğıtlar uluslararası literatürde kültürel ve endüstriyel kâğıtlar olmak üzere iki temel grupta sınıflandırılmaktadır. Kültürel kâğıtlar yazı tabı kâğıtları ile gazete kâğıdıdır. Karton endüstriyel kâğıtlar grubu içinde yer almaktadır. Endüstriyel kâğıtlar içinde karton ile birlikte sargılık kâğıtlar, temizlik kâğıtları, kraft torba kâğıdı, oluklu mukavva ve sigara için ve diğer ince özel kâğıtlar bulunmaktadır. Kartonlar, ağırlıklı olarak çeşitli ağaçlardan elde edilen selüloz ve odun hamuru ve kullanılmış kâğıtların geri dönüşümüyle elde edilen bitkisel liflerden üretilen, çok katlı, düz yüzeyli bir kâğıt türüdür. Kullanım amacına bağlı olarak çok çeşitli adlarda ve özelliklerde üretimi yapılmaktadır. Ağırlıklı olarak kutu yapımında kullanılan türleri, tek yüzü kuşeli üretilmekte olup basılabilme, piliyaj ve perforasyon yapılabilme, katlanabilme gibi özelliklere sahiptirler.

Karton Ambalaj Ürünleri İle Kartondan Diğer Ürünler

Karton ambalaj sanayi temel olarak ambalaj, paketleme ve saklama için kutu vb. ürünler ile aşağıda örnekleri verilen kartondan diğer ürünleri üretmektedir.

KARTONDAN YAPILAN KUTU, SAKLAMA VE PAKETLEME ÜRÜNLERİ

İlaç, medikal ürünler Kişisel bakım, kozmetik, parfüm Gıda, çay, içecek, şekerleme, kek, Soğutulmuş ve donmuş gıdalar, Fast food kutuları Ciklet, Sigara, Tekstil, ayakkabı, Oyuncak, Kırtasiye, Ev temizlik ürünleri, Butik kutular, pastane, hediyelik eşya kutuları, Vb.

DİĞER KARTON ÜRÜNLER;

Defter ve kitap kapakları, dosya, klasör İçecek taşıma ambalajları, Karton bardak, tabak, tepsi Oyun kartları, Karton poşet, çanta, Gömlek, çorap, nevresim ara kartonları, Etiket, Bobin, masura Vb.

SIVAMALI KARTON KUTULAR VE DİĞER ÜRÜNLER;

Küçük elektrikli ev eşyaları, Oto yedek parça, Endüstriyel ürünler, Cam eşya, Yaş meyve ve sebze, Küçük mutfak eşyaları Hazır yemek servisi, Pizza, pide kutuları, Satış noktası teşhir standları, Display kutular, Vb.

Kartondan Ambalaj Ürünleri İle Kartondan Diğer Ürünlere Basım İşleri

Karton ambalaj sanayinin üçüncü önemli unsuru karton ambalaj ürünleri ile kartondan diğer ürünlere yapılan basım işlemleridir.


Her Boy Koli Online Koli Kutu Satış Sitesi
HerBoyKoli Admin

HerBoyKoli Koli ve kutu sektöründe, uzun yılların tecrübesiyle, sektörün önde gelen markalarından birisi haline gelmiştir.”
Burada yer alan tüm yazılarımız firmamızın editörleri tarafından yazılmaktadır.